introductie

ZOEKINSTRUCTIE:

  • Ga naar bovenstaande menubalk
  • Onder oeuvrecatalogus zijn de kunstwerken zowel per categorie als chronologisch op te zoeken.
  • Voor personen en instellingen: zoek via de index
  • Voor overige zaken (zoals bijv. een plaatsnaam): zoek met een trefwoord via   
  • Onder Hildo Krop in Amsterdam / Hildo Krop locaties in Amsterdam is het beeldhouwwerk van Krop in Amsterdam op deelkaarten te vinden en aan te klikken.
  • Over het leven van Hildo Krop: zie digitaal kenniscentrum / biografische gegevens
  • Mocht er desondanks een vraag onbeantwoord blijven, stel deze dan via het contactformulier onder contact.
  • Speciaal voor de jongeren zijn er verschillende aspecten over het werk en leven van Hildo Krop belicht. Zie hiervoor  Hildo Krop voor de jeugd.

foto ' s: loek van vlerken

Op deze website wordt aan de hand van ruim 3500 foto’s en beschrijvingen op meer dan 450 pagina’s een zo volledig mogelijk beeld gegeven van het beeldhouwwerk, de monumenten, de gedenktekens, toneelmaskers en het vrije werk van HILDO KROP.

De foto’s op deze site zijn voornamelijk gemaakt door Loek van Vlerken, behoudens incidentele- en historische foto’s (de maker en/of bron wordt dan bij de foto – door op de foto te klikken –  of op de pagina vermeld).
De bron van de teksten bij de werken komen voornamelijk uit de door drs. E.J. Lagerweij-Polak opgestelde oeuvrecatalogus ‘Hildo Krop’, uit de reeks monografieën van Nederlandse kunstenaars uit 1992. Indien de tekst niet (of slechts gedeeltelijk)  deze oeuvrecatalogus als bron heeft, wordt deze extra geraadpleegde bron vermeld.
De publicatierechten zijn naar beste intentie geregeld. Een ieder die meent dat zijn of haar rechten zijn overtreden wordt verzocht contact op te nemen via het contactformulier.

Alle rechten voorbehouden. Niets van deze site mag worden gekopieerd, in enige vorm of op enige wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

© Loek van Vlerken / Hildo Krop Museum, Steenwijk

 

gazelle transparante achtergrond klein